Pečená kachna klasická

140 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2612 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
247 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omyté kachny odkrojíme krk a křídla. Osolíme a opepříme kachnu a vložíme do ní byliny: petržel, pelyněk a majoránku. Dál dovnitř břišní dutiny vložíme oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli a jablko.
  • 2
    Do pekáče vlijeme vodu. Na rošt hřbetem nahoru položíme kachnu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na spodní lištu umístíme pekáč s vodou, na vyšší lištu rošt s kachnou. Pečeme 30 minut.
  • 3
    Mezitím na lžíci kachního sádla opečeme kachní krk a křídla. Osolíme je, zalijeme vodou a vaříme.
  • 4
    Zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C. Otočíme kachnu hřbetem dolů a pečeme ještě 60 minut. Během pečení kachnu stále zaléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Náplň z břicha kachny vyndáme a promícháme s vypečenou šťávou. Chvíli vaříme a pak ještě prolisujeme přes síto. Kachnu podáváme přelitou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.