Pečená kachna klasická
140 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyKachna domácí
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 50gramůPelyněk obecný
- 50gramůMajoránka
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusCibule
- 1kusJablka
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKachní sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2612 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
247 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z omyté kachny odkrojíme krk a křídla. Osolíme a opepříme kachnu a vložíme do ní byliny: petržel, pelyněk a majoránku. Dál dovnitř břišní dutiny vložíme oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli a jablko.
- 2Do pekáče vlijeme vodu. Na rošt hřbetem nahoru položíme kachnu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na spodní lištu umístíme pekáč s vodou, na vyšší lištu rošt s kachnou. Pečeme 30 minut.
- 3Mezitím na lžíci kachního sádla opečeme kachní krk a křídla. Osolíme je, zalijeme vodou a vaříme.
- 4Zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C. Otočíme kachnu hřbetem dolů a pečeme ještě 60 minut. Během pečení kachnu stále zaléváme vypečenou šťávou.
- 5Náplň z břicha kachny vyndáme a promícháme s vypečenou šťávou. Chvíli vaříme a pak ještě prolisujeme přes síto. Kachnu podáváme přelitou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.