Pečená kachna na ananasu
120 min.
Ingredience
- 1000gramůKachna domácí
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceBalsamico ocet
- 30gramůMáslo čerstvé
- 350gramůAnanas
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
72 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
- 2Drůbky, tedy krk, žaludek, srdce a špičky křídel vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu, tedy mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
- 3Předehřejeme si troubu na 180 °C.
- 4Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
- 5Okrájíme ananas. střed vykrojíme. Polovinu jeho dužniny rozmixujeme v mixéru, druhou polovinu pokrájíme na kostičky.
- 6Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
- 7Ke šťávě z kachny přidáme rozmixovaný ananas, 2 lžíce sójové omáčky a lžíci balzamikového octa a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Pak prolisujeme přes síto.
- 8Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo. Lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Zbylou polovinu ananasu pokrájenou na kousky opečeme na másle a přidáme do omáčky.
- 9Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.