Pečená kachna na broskvích
120 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyBroskve
- 2centilitryMartell cognac
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1000gramůKachna domácí
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
72 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kachnu opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme.
- 2Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 4Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
- 5Omyjeme a oloupeme broskve, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Jednu z broskví potom nakrájíme na díly a druhou broskev rozmixujeme v mixéru.
- 6Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
- 7K vypečené šťávě přidáme rozmixovanou broskev, koňak a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Vložíme lžíci zeleného pepře.
- 8Rozmixujeme kachní játra, přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Druhou broskev rozkrájenou na dílky opečeme na másle a přidáme do omáčky.
- 9Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.