Pečená kachna na broskvích

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
72 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme.
  • 2
    Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Omyjeme a oloupeme broskve, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Jednu z broskví potom nakrájíme na díly a druhou broskev rozmixujeme v mixéru.
  • 6
    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
  • 7
    K vypečené šťávě přidáme rozmixovanou broskev, koňak a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne. Vložíme lžíci zeleného pepře.
  • 8
    Rozmixujeme kachní játra, přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Druhou broskev rozkrájenou na dílky opečeme na másle a přidáme do omáčky.
  • 9
    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.