Pečená kachna nadívaná švestkami
90 min.
Ingredience
- 20gramůŠvestky sušené
- 125mililitrůVíno portské
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr želírovací
- 4lžíceOcet jablečný
- 250mililitrůZvěřinový vývar
- 1000gramůKachna divoká
- 2lžíceŽelé rybízové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
421 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky rozdělíme na poloviny, vložíme do misky a přelijeme portským vínem. Necháme nabobtnat po dobu 30 minut.
- 2Zahřejeme troubu na 225°C, omyjeme a osušíme kachnu, následně osolíme, opepříme. Oloupeme česnek, prolisujeme, potřeme jím kachnu.
- 3Břišní dutinu vyplníme nabobtnalými švestkami a a zašijeme. Kůži potřeme máslem. Kachnu vložíme do pekáče a dáme do trouby, pečeme 15 minut.
- 4Mezitím v menším hrnku zahřejeme jablečný ocet společně s želírovacím cukrem, vaříme, dokud dostatečně nezhoustne. Vzniklým sirupem potřeme kachnu a pečeme dalších 30 minut.
- 5Poté pečeni vyjmeme z trouby. Z hotové šťávy sebereme tuk, zalijeme zvěřinovým vývarem a přidáme želé. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
- 6Rozporcujeme kachnu a přelijeme hotovou omáčkou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.