Pečená kachna s játrovou nádivkou
120 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 60gramůKarotka
- 100gramůJátra husí
- 100gramůJátra kachní
- 100gramůStrouhanka
- 20gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 800gramůBrambory vařené
- 1600gramůKachna mražená
- 50mililitrůMléko polotučné
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
77 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachní i husí játra nakrájíme na malé kousky nebo umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, česnek prolisujeme.
- 2Husí a kachní játra smícháme se strouhankou, mlékem, vejcem, česnekem, solí, pepřem a vypracujeme nádivku.
- 3Kachnu omyjeme, ochutíme solí, pepřem, kmínem, naplníme nádivkou a povrch trochu pomažeme máslem.
- 4V pekáči rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, karotku, krátce orestujeme, přiložíme kachnu, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu a půl, kdy maso potíráme výpekem a podléváme vodou.
- 5Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.