Pečená kachní prsa s čočkou
60 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 300gramůKachní prsa
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 10gramůKmín celý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 200gramůČočka žlutá
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler řapíkatý
- 30gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo jihočeské
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Maso omyjeme, potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, na pánvi zahřejeme olej a maso z každé strany pomalu opečeme. Opečené přeložíme na pekáč, posypeme kmínem, zalijeme 0.5 l vývaru a v horké troubě dopečeme 30 minut.
- 2Na jiné pánvi roztopíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, mrkev, petržel, celer, chvilku podusíme, čočku scedíme a vysypeme ji do pánve, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 20 minut doměkka.
- 3Před dokončením vaření dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče.
- 4Upečené maso vytáhneme z trouby, nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a podáváme s připravenou čočkovou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.