Pečená kachní prsa s čočkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Maso omyjeme, potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, na pánvi zahřejeme olej a maso z každé strany pomalu opečeme. Opečené přeložíme na pekáč, posypeme kmínem, zalijeme 0.5 l vývaru a v horké troubě dopečeme 30 minut.
  • 2
    Na jiné pánvi roztopíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, mrkev, petržel, celer, chvilku podusíme, čočku scedíme a vysypeme ji do pánve, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 20 minut doměkka.
  • 3
    Před dokončením vaření dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče.
  • 4
    Upečené maso vytáhneme z trouby, nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a podáváme s připravenou čočkovou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.