Pečená letní zelenina
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyRajčata
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyPečivo pšeničné jemné máslové
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na měsíčky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu vložíme do zapékací mísy a poklademe na ni stroužky česneku a snítky rozmarýnu. Povrch opepříme a zakapeme olivovým olejem.
- 2Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 minut, zapékací misku vyjmeme a zeleninu obrátíme, vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké.
- 3Pečenou zeleninu podáváme v miskách s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.