Pečená makrela s brambory a pórkem

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno nakrájené šalotky. Zvolna smažíme asi 10 minut, až vše změkne, poté přidáme scezené, omyté, na kostičky rozkrájené oloupané brambory, svazek bylinek bouquet garni a kari koření. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 12 minut, dokud brambory nejsou mekké.
  • 2
    Připravíme zapékací mísu a přelijeme do ní uvařenou směs. Navrch položíme posolené, opepřené rybí fielty s hrudkami másla (cca 1 polévkovou lžíci). Vložíme do trouby, dokud není marela řádně propečená - asi na 15 minut.
  • 3
    Servírujeme v zapékací míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.