Pečená makrela s brambory a pórkem
55 min.
Ingredience
- 450gramůPórek
- 2kusyŠalotka
- 450gramůBrambory
- 1lžičkaKari koření
- 120gramůMakrela - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno nakrájené šalotky. Zvolna smažíme asi 10 minut, až vše změkne, poté přidáme scezené, omyté, na kostičky rozkrájené oloupané brambory, svazek bylinek bouquet garni a kari koření. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 12 minut, dokud brambory nejsou mekké.
- 2Připravíme zapékací mísu a přelijeme do ní uvařenou směs. Navrch položíme posolené, opepřené rybí fielty s hrudkami másla (cca 1 polévkovou lžíci). Vložíme do trouby, dokud není marela řádně propečená - asi na 15 minut.
- 3Servírujeme v zapékací míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.