Pečená mrkev a dýně se směsí bylinek

55 min.
Francie

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia.
  • 2
    Do máslem vymazané zapékací mísy dáme oškrábanou mrkev, oloupanou a jader zbavenou na plátky nakrájenou dýni, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, mletým kmínem a koriandrem, vše promícháme. Směs posolíme, popepříme, rozložíme rovnoměrně po pekáči a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut a během něj zeleninu převracíme, aby se nepřipekla z jedné strany. Zelenina je ožehlá, měkká a se sklovitou glazurou.
  • 3
    Hotové posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželí a nadrobno nasekanou mátou, podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.