Pečená nadívaná perlička
75 min.
Ingredience
- 200gramůJátra drůbeží
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusPerlička
- 80gramůSádlo škvařené
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSolamyl
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
379 mg
Cukr
879 mg
Postup přípravy
- 1Omytá játra nasekáme nadrobno. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme játra, chvíli opékáme, nakonec mimo plotnu vmícháme vejce, sůl, pepř, muškát, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželovou nať.
- 2Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou perličku na povrchu i uvnitř osolíme, naplníme nádivkou, sešijeme, svážeme a v kastrole na rozehřátém sádle pečeme přikrytou po obou stranách doměkka. Při pečení ji často poléváme vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar. Před dopečením necháme perličku odkrytou, aby získala správnou barvu.
- 3Když je perlička hotová, vyjmeme ji, zbavíme nití, nasekáme na 6 porcí, a upravíme na talíře.
- 4Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve lžíci vody, chvilku povaříme, zjemníme máslem a porce perličky jí přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.