Pečená perlička v hořčičné omáčce
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 600gramůPerlička
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1lžícePažitka
- 150mililitrůSherry brandy
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
95 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm omytá a kůže zbavená prsíčka z perliček (nebo naporcované perličky).
- 2Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou, musí vytékat čirá šťáva. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odpočinout.
- 3V kastrůlku svaříme sherry na polovinu objemu. Přilijeme vývar, znovu odvaříme a přilijeme smetanu. Omáčku povaříme do zhoustnutí.
- 4Nakonec do omáčky zašleháme hořčici a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.