Pečená podzimní zelenina se sýrem
40 min.
Ingredience
- 600gramůdýně máslová
- 1kusCibule červená
- 2lžičkyŠalvěj čerstvá
- 1kusCuketa
- 1lžíceOcet vinný
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 1lžičkaSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
184 mg
Postup přípravy
- 1Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti sousta.
- 2Cibuli přepůlíme a pak rozčtvrtíme. K cibuli přidáme dýni, zakápneme pěti lžícemi oleje a promícháme. Přidáme i nasekané listy šalvěje. Osolíme, opepříme a pečeme 20 minut na 180 °C.
- 3Poté přidáme nakrájenou cuketu a pečeme dalších 10 minut.
- 4Poté zastříkneme octem a posypeme sýrem (ještě horké). Až sýr trochu roztaje, můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.