Pečená rajčata s ančovičkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do olejem vymazaného pekáče naskládáme rozpůlená rajčata řezem nahoru, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a nasekanými listy tymiánu. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 45 minut, až jsou rajčata měkká, ale musí stále držet tvar. Necháme vychladnout.
  • 2
    Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme krevety a minutu a půl povaříme, až nabydou mléčné barvy. Slijeme a ihned ochladíme studenou vodou.
  • 3
    Do mísy naskládáme rajčata, pokryjeme natrhaným salátem a bazalkou. Pokapeme bohatě zálivkou z oleje, hořčice, citronové šťávy a soli. Navrch rozložíme krevety a ančovičky, ozdobíme nasekanými kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.