Pečená rajčata s ančovičkami
60 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 30mililitrůOlej olivový
- 30gramůTymián čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůSalát listový Dubáček
- 30gramůBazalka
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3gramySůl mořská
- 5gramůHořčice
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do olejem vymazaného pekáče naskládáme rozpůlená rajčata řezem nahoru, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a nasekanými listy tymiánu. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 45 minut, až jsou rajčata měkká, ale musí stále držet tvar. Necháme vychladnout.
- 2Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme krevety a minutu a půl povaříme, až nabydou mléčné barvy. Slijeme a ihned ochladíme studenou vodou.
- 3Do mísy naskládáme rajčata, pokryjeme natrhaným salátem a bazalkou. Pokapeme bohatě zálivkou z oleje, hořčice, citronové šťávy a soli. Navrch rozložíme krevety a ančovičky, ozdobíme nasekanými kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.