Pečená řepa s citronem a bylinkami

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
691 mg
Cukr
224 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řepu povaříme neoloupanou 20 minut ve vodě, poté ji necháme vychladnout. Poté ji oloupeme, zabalíme do alobalu a pečeme 40 minut na 200 °C doměkka. Znovu ji necháme vychladit. Poté ji nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V míse smícháme řepu s na jemno nakrájenou šalotkou, nasekanou mátou, petrželkou, šalvějí, s kapary a lžičkou šťávy z kapary, přidáme i olej, ocet, sůl a pepř. Pořádně promícháme. Poté vmícháme i hořčici, šťávu a kůru z limetky a znovu promícháme.
  • 3
    Rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.