Pečená řepa s citronem a bylinkami
75 min.
Ingredience
- 1kilogramŘepa Červená Bio
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceMáta
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaKapary
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžičkyDijonská hořčice
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
691 mg
Cukr
224 mg
Postup přípravy
- 1Řepu povaříme neoloupanou 20 minut ve vodě, poté ji necháme vychladnout. Poté ji oloupeme, zabalíme do alobalu a pečeme 40 minut na 200 °C doměkka. Znovu ji necháme vychladit. Poté ji nakrájíme na kostičky.
- 2V míse smícháme řepu s na jemno nakrájenou šalotkou, nasekanou mátou, petrželkou, šalvějí, s kapary a lžičkou šťávy z kapary, přidáme i olej, ocet, sůl a pepř. Pořádně promícháme. Poté vmícháme i hořčici, šťávu a kůru z limetky a znovu promícháme.
- 3Rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.