Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou
225 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová krkovička
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyKmín drcený
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1200gramůHusa domácí
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
73 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
301 mg
Cukr
510 mg
Postup přípravy
- 1Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme.
- 2Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar.
- 3Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit.
- 4Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.