Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou

225 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
73 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
301 mg
Cukr
510 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme.
  • 2
    Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar.
  • 3
    Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit.
  • 4
    Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.