Pečená špagetová dýně s dvěma náplněmi

125 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejlépe horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáč vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Omytou špagetovou dýni osušíme, podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a vložíme ji do pekáče. Dužinu posypeme kořením, solí, vetřeme do každé poloviny po jednom stroužku česneku a pokapeme chilli olejem. Dýni překryjeme alobalem a pečeme 60 až 90 minut.
  • 3
    Z každé upečené poloviny dýně vidličkou vyškrabeme dužinu do dvou misek. Vyškrabaná dužina nám bude připomínat tenké špagety.
  • 4
    Do první misky si připravíme šunkovou náplň: na tenké nudličky nastrouhaný sýr, na tenké proužky pokrájenou šunku, očištěné lahůdkové cibulky nakrájená tenká kolečka. Přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, zakysanou smetanu a vše promícháme s dužinou. Podle chuti směs dosolíme, opepříme a naplníme jednu polovinu dýně.
  • 5
    Do druhé misky s dužinou si připravíme zelnou směs s tuňákem: konzervované kousky tuňáka slijeme ze šťávy a přidáme je k dužině, přidáme namenší kousky pokrájené kysané zelí, nastrouhaný sýr, 2 lžíce pokrájených loupaných rajčat, nadrobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený čerstvý kopr. Směs promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a naplníme druhou polovinu dýně.
  • 6
    Dýně dáme do pekáče a při teplotě 200°C je pečeme (bez alobalu) přibližně 15 minut. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.