Pečená špagetová dýně s dvěma náplněmi
125 min.
Ingredience
- Ochucená dýně
- 1kusDýně špagetová
- 1lžičkaProvensálské koření
- 2kusyČesnek
- 2lžičkyOlej chilli
- 0,5lžičkaSůl
- Šunková náplň
- 40gramůSýr Čedar
- 100gramůFarmářská šunka 96% masa
- 1kusCibulka lahůdková
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSmetana zakysaná 11%
- 2špetkySůl česneková
- 2špetkyPepř černý mletý
- Zelnou směs s tuňákem
- 100gramůZelí kysané
- 30gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2lžíceRajčata loupaná celá
- 1kusCibule
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůTuňák ve vlastní šťávě
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejlépe horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáč vyložíme pečícím papírem.
- 2Omytou špagetovou dýni osušíme, podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a vložíme ji do pekáče. Dužinu posypeme kořením, solí, vetřeme do každé poloviny po jednom stroužku česneku a pokapeme chilli olejem. Dýni překryjeme alobalem a pečeme 60 až 90 minut.
- 3Z každé upečené poloviny dýně vidličkou vyškrabeme dužinu do dvou misek. Vyškrabaná dužina nám bude připomínat tenké špagety.
- 4Do první misky si připravíme šunkovou náplň: na tenké nudličky nastrouhaný sýr, na tenké proužky pokrájenou šunku, očištěné lahůdkové cibulky nakrájená tenká kolečka. Přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, zakysanou smetanu a vše promícháme s dužinou. Podle chuti směs dosolíme, opepříme a naplníme jednu polovinu dýně.
- 5Do druhé misky s dužinou si připravíme zelnou směs s tuňákem: konzervované kousky tuňáka slijeme ze šťávy a přidáme je k dužině, přidáme namenší kousky pokrájené kysané zelí, nastrouhaný sýr, 2 lžíce pokrájených loupaných rajčat, nadrobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený čerstvý kopr. Směs promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a naplníme druhou polovinu dýně.
- 6Dýně dáme do pekáče a při teplotě 200°C je pečeme (bez alobalu) přibližně 15 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.