Pečená treska s brambory a petrželkou
70 min.
Ingredience
- 0,5lžíceHořčice
- 1,5lžičkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 60gramůFilety z tresky tmavé
- Na posypání a polití
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule červená
- 100gramůMáslo čerstvé
- Vařené brambory
- 750gramůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
971 mg
Cukr
227 mg
Postup přípravy
- 1Filé z tresky omyjeme, osušíme, z jedné strany potřeme slabě hořčicí, osolíme, posypeme peřem a pokapeme citrónovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky silné asi 5 - 6 mm. Vložíme do kastrólu, přilijeme vodu, přidáme sůl a brambory jen předvaříme 5 minut. Poté je scedíme. Pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno vložíme 1/3 brambor, posypeme 1/3 petrželky, na brambory poklademe 1/3 filé. Vrstvy opakujeme ještě dvakrát, poslední vrstva bude z opět z brambor, které pokapeme rozehřátým máslem (50 g).
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C po dobu 15 minut. Omytou jarní cibulku pokrájíme na kolečka a povrch brambor zasypeme. Ještě je posypeme strouhankou a pečeme dalších 10 - 12 minut do zlatova.
- 4Tresku s brambory rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.