Pečená treska s bylinkovou krustou
45 min.
Ingredience
- 1lžíceStrouhanka
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 25gramůBylinky čerstvé - svazek
- 50mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 750gramůTreska aljašská
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
167 mg
Cukr
131 mg
Postup přípravy
- 1Jako směs bylinek použijeme např. bazalku, pažitku, tymián a petrželku. Nasekáme je najemno a smícháme se změklým máslem, česnekem a strouhankou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme šťávu vylisovanou z 1/4 citronu.
- 2Ze vzniklé hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice.
- 3Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté na rybu poklademe tenké plátky směsi bylinek, vložíme do rozpálené trouby nebo pod gril a zprudka zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.