Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOřechy vlašské
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2kusyCitrony
- 2lžíceRozmarýn sušený
- 1stroužekČesnek
- 600gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
801 mg
Postup přípravy
- 1Do rozpuštěného másla vmícháme drobně posekané ořechy, strouhanku, lžíci petrželové nati, šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu a polovinu lístků rozmarýny. Promíchanou směs navršíme na plátky tresky, které jsme vložili do pekáče vyloženého alobalem potřeným olejem.
- 2V mezičase připravíme dresink. V míse rozmícháme šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu, utřený česnek, pokrájenou chilli papričku bez semínek a zbytek drobně nasekaných bylinek. Do umíchané směsi vlijeme olej a řádně promícháme.
- 3Upečené rybí plátky rozdělíme na talíře, polijeme připraveným dresinkem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.