Pečená tykev s houbovou nádivkou
75 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 100gramůHouby čerstvé
- 1kusTykev
- 200gramůRýže loupaná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka.
- 2Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.
- 3Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka.
- 4Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou.
- 5Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní.
- 6Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.