Pečená tykev s houbovou nádivkou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka.
  • 2
    Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.
  • 3
    Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka.
  • 4
    Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou.
  • 5
    Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní.
  • 6
    Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.