Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
68 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
532 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozšleháme žloutky s hořčicí, pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Ve vodě uvaříme hovězí bujón. Brambory vaříme ve slupce, slijeme, necháme prochladnout, nakrájíme na kolečka a v míse přelijeme teplým vývarem. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně rozsekáme. Smícháme s olejem ocet, osolíme a opepříme.
  • 2
    Uzenou krkovici potřeme žloutkovou směsí, vložíme do pekáče se 150 ml vody a v troubě, předehřáté na 200°C, pečeme zhruba 50 minut. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vroucí vodu.
  • 3
    Mezitím připravíme bramborový salát. K bramborám, přelitým vývarem, přimícháme ředkvičky, petrželovou nať a přelijeme octovou zálivkou.
  • 4
    Upečené maso krájíme na plátky, podáváme s bramborovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.