Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě
95 min.
Ingredience
- 800gramůUzená vepřová krkovička
- 1,5mililitryVoda pitná
- Na brambory
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- Na salát
- Na vývar
- 1,5mililitryVoda pitná
- 1kusBujón hovězí
- Na zálivku
- 4lžíceOcet vinný
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na žloutkovou krustu
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
68 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
532 mg
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme žloutky s hořčicí, pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Ve vodě uvaříme hovězí bujón. Brambory vaříme ve slupce, slijeme, necháme prochladnout, nakrájíme na kolečka a v míse přelijeme teplým vývarem. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně rozsekáme. Smícháme s olejem ocet, osolíme a opepříme.
- 2Uzenou krkovici potřeme žloutkovou směsí, vložíme do pekáče se 150 ml vody a v troubě, předehřáté na 200°C, pečeme zhruba 50 minut. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vroucí vodu.
- 3Mezitím připravíme bramborový salát. K bramborám, přelitým vývarem, přimícháme ředkvičky, petrželovou nať a přelijeme octovou zálivkou.
- 4Upečené maso krájíme na plátky, podáváme s bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.