Pečená vepřová žebírka s křenem
105 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 10stroužkůČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
- Na křen
- 150gramůKřen
- 2kusyJablka
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
59 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Masitá vepřová žebírka rozsekáme na asi 10-15 cm široké kousky, které opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a potřeme česnekem, který jsme oloupali a rozdrtili.
- 2Žebírka podlijeme 100 ml vody a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 90 minut. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Kdyby maso příliš rychle červenalo, přikryjeme pekáč alobalem. A necháme jen posledních 15 minut dopéct bez přikrytí.
- 3V mezičase oloupeme křen a jablka, která zbavíme jádřinců, a nastrouháme najemno. Ke směsi přidáme trošku teplého vývaru, promícháme a necháme chvíli vsáknout. Poté vmícháme cukr, sůl, citronovou šťávu a ocet. Jablečný křen necháme před podáváním v lednici vychladit.
- 4Pečená žebírka podáváme s křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.