Pečená žabí stehýnka
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 4lžíceMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 18dekagramůŽabí stehýnka
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná stehýnka namočíme v mléce a obalíme v mouce.
- 2Připravená stehýnka orestujeme na pánvi na másle dozlatova (asi 5 minut), vyjmeme je a přendáme na talíř.
- 3Na zbylé máslo na pánvi dáme nasekaný česnek, nasekané bylinky a krátce podusíme. Šťávu prolisujeme a nalijeme na stehýnka. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou, pokapanou octem a olejem.
- 4Podáváme posolené s kolečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.