Pečená zelenina s bazalkovou smetanou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 300gramůCuketa
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůRajčata Cherry
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůZakysaná smetana
- 300gramůJogurt bílý
- 20gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory nakrájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Otrháme lístky rozmarýnu a posypeme jimi brambory. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.
- 2Očištěné cukety a žampiony pokrájíme na plátky, přidáme k bramborám a pečeme ještě 15 minut. Nakonec přidáme omytá rajčata spolu s vývarem, krátce dopečeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Z omyté bazalky otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme.
- 4Bazalkovou smetanu podáváme k zelenině zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.