Pečená zelenina s bazalkovou smetanou

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory nakrájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Otrháme lístky rozmarýnu a posypeme jimi brambory. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.
  • 2
    Očištěné cukety a žampiony pokrájíme na plátky, přidáme k bramborám a pečeme ještě 15 minut. Nakonec přidáme omytá rajčata spolu s vývarem, krátce dopečeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Z omyté bazalky otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Bazalkovou smetanu podáváme k zelenině zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.