Pečená zelenina s polentovou drobenkou
70 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka polohrubá
- 40gramůPolenta
- 40gramůSýr Parmezán
- 150gramůLilek
- 100gramůCuketa
- 200gramůRajčata
- 100gramůCibule
- 200gramůPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůPažitka
- 1000mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek, cuketu a rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme na osminky, papriky zbavíme jádřinců, zbytek rozkrájíme na silnější proužky, česnek na plátky. Zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
- 2Do misky vložíme máslo, přisypeme mouku, polentu, strouhaný Parmezán a rukama promícháme, až vznikne drobivé těsto. Zeleninu nasypeme do pekáčku, zasypeme rovnoměrně drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 35 minut.
- 3Pokrm upravíme na talíře posypeme posekanou pžitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.