Pečená zelenina s polentovou drobenkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek, cuketu a rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme na osminky, papriky zbavíme jádřinců, zbytek rozkrájíme na silnější proužky, česnek na plátky. Zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
  • 2
    Do misky vložíme máslo, přisypeme mouku, polentu, strouhaný Parmezán a rukama promícháme, až vznikne drobivé těsto. Zeleninu nasypeme do pekáčku, zasypeme rovnoměrně drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 35 minut.
  • 3
    Pokrm upravíme na talíře posypeme posekanou pžitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.