Pečené ančovičky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůAnčovička - filety
- 500gramůRajčata
- 100mililitrůOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCeler - nať
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté ančovičky rozložíme do zapékací mísy.
- 2Smícháme šťávu z prolisovaných rajčat, olej, nasekanou petrželku a celer, nasekanou cibuli, nadrcený česnek, sůl a pepř. Směsí pokryjeme ančovičky, mísu vložíme do trouby a pokrm pečeme, až se šťáva vypeče.
- 3Podáváme studené. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.