Pečené artyčoky
120 min.
Ingredience
- 250gramůArtyčoky
- 150mililitrůOlej olivový
- 40mililitrůOcet vinný
- 6gramůPetržel - nať
- 6gramůMáta
- 2gramyFenykl obecný
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůChléb konzumní
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky zbavíme dřevnatých částí, skrojíme listy a odkrojíme stonek.
- 2Necháme 15 minut povařit ve vroucí osolené vodě. Poté necháme okapat, vyjmeme štět a pokapeme citrónovou šťávou.
- 3Chleba zbavíme kůrky, střídku osmahneme společně s utřeným česnekem na rozpáleném oleji. Necháme zezlátnout a poté zalijeme octem.
- 4Uvedeme k varu, poté přimícháme pokrájenou petrželku, mátu a fenykl. Osolíme a opepříme.
- 5Vzniklou směsí naplníme artyčoky, přendáme je do zapékací mísy, zalijeme šťávou z pánve, vínem a vývarem. Zakryjeme alobalem a přiklopíme poklicí. Pečeme 60 minut při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.