Pečené brambory plněné tuňákem
80 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 180gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 30gramůMajonéza
- 30gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůPažitka
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 15gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vybereme 4 větší brambory, důkladně je omyjeme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu.
- 2Mezitím připravíme náplň. Tuňáka vyklopíme z konzervy do misky, přidáme okapanou nakládanou kukuřici, posekanou pažitku, majonézu, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice, dokud se brambory nedopečou.
- 3Brambory vyjmeme, necháme 5 minut vychladnout, podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme tuňákovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.