Pečené brambory plněné tuňákem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme 4 větší brambory, důkladně je omyjeme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu.
  • 2
    Mezitím připravíme náplň. Tuňáka vyklopíme z konzervy do misky, přidáme okapanou nakládanou kukuřici, posekanou pažitku, majonézu, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice, dokud se brambory nedopečou.
  • 3
    Brambory vyjmeme, necháme 5 minut vychladnout, podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme tuňákovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.