Pečené brambory s jehněčím
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 750gramůJehněčí maso
- 3lžícePetržel - nať
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kolečka, dáme do mísy, mírně je osolíme a opepříme. Do dobře vymaštěného pekáče položíme pokrájené maso, na něj poklademe pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka. Vše osolíme, opepříme, podlijeme 1-2 dl vody a dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme přibližně 1 hodinu.
- 2Když je maso skoro měkké, přidáme kolečka brambor, promícháme a pečeme do změknutí brambor až má upečený povrch zlatohnědou kůrku.
- 3Pečené brambory podáváme promíchané se zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.