Pečené brambory s jehněčím

130 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kolečka, dáme do mísy, mírně je osolíme a opepříme. Do dobře vymaštěného pekáče položíme pokrájené maso, na něj poklademe pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka. Vše osolíme, opepříme, podlijeme 1-2 dl vody a dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme přibližně 1 hodinu.
  • 2
    Když je maso skoro měkké, přidáme kolečka brambor, promícháme a pečeme do změknutí brambor až má upečený povrch zlatohnědou kůrku.
  • 3
    Pečené brambory podáváme promíchané se zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.