Pečené brambory s jelitem a hruškami
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 200gramůCibulka jarní
- 50gramůAnglická slanina
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyHrušky
- 200gramůVepřové jelítko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme také na tenké proužky. Rozmarýn omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a slaninu osmahneme dokřupava. Brambory, cibuli a rozmarýn pečeme na slanině 20 minut, osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 2Jelito nakrájíme na kolečka. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme zbytek másla a jelita s hruškami na něm krátce opečeme. Servírujeme s pečenými bramborami a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.