Pečené brambory s marinovanými rajčaty

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapary opláchneme od soli a necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme spolu s kapary, petrželkou a česnekem. Ke směsi přidáme 2lžíce oleje a necháme marinovat.
  • 2
    Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, nasypeme do vroucí vody ochucené octem a povaříme 2min. Poté slijeme, přemístíme na plech, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme 30min v troubě předehřáté na 180C. V polovině pečení obrátíme. Po vyjmutí necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  • 3
    Těsně před podáváním marinovaná rajčata osolíme, rozdělíme do misek, přidáme brambory, dozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.