Pečené brambory s rajčatovou salsou

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory se slupkou dobře omyjeme a celé položíme na plech. Pečeme 40 minut při vyšší teplotě.
  • 2
    Pečené brambory podélně rozřízneme a vydlabeme bramborovou hmotu tak, aby pod slupkou zbyla asi půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou. Z avokáda vydlabeme dužinu a přidáme k bramborové hmotě.
  • 3
    Cibuli a rajče jemně pokrájíme, česnek prolisujeme a přidáme do misky. Posypeme rozdrobeným tofu a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Touto směsí naplníme půlky vydlabaných brambor.
  • 5
    Podáváme s čerstvou zeleninou a přelité rajčatovou salsou jako samostatný pokrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.