Pečené brambory s rajčatovou salsou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyBrambory
- 1kusAvokádo
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 180gramůSýr Tofu - uzený
- 1kusRajčata
- 1lžičkaSůl
- 8lžicSalsa rajčatová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory se slupkou dobře omyjeme a celé položíme na plech. Pečeme 40 minut při vyšší teplotě.
- 2Pečené brambory podélně rozřízneme a vydlabeme bramborovou hmotu tak, aby pod slupkou zbyla asi půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou. Z avokáda vydlabeme dužinu a přidáme k bramborové hmotě.
- 3Cibuli a rajče jemně pokrájíme, česnek prolisujeme a přidáme do misky. Posypeme rozdrobeným tofu a vše důkladně promícháme.
- 4Touto směsí naplníme půlky vydlabaných brambor.
- 5Podáváme s čerstvou zeleninou a přelité rajčatovou salsou jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.