Pečené brambory se šalotkou

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky a vložíme do předehřáté zapékací mísy. Dáme do trouby vyhřáté na 100 °C. V pánvi zpěníme máslo, dozlatova na něm osmahneme nadrobno nasekanou šalotku, pánev odstavíme stranou a vmícháme petržel, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Teplou směsí přelijeme brambory a zapečeme asi 10 minut v troubě předehřáté ma 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.