Pečené brambory se šalotkou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 70gramůMáslo čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 30gramůPetržel - nať
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky a vložíme do předehřáté zapékací mísy. Dáme do trouby vyhřáté na 100 °C. V pánvi zpěníme máslo, dozlatova na něm osmahneme nadrobno nasekanou šalotku, pánev odstavíme stranou a vmícháme petržel, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Teplou směsí přelijeme brambory a zapečeme asi 10 minut v troubě předehřáté ma 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.