Pečené brambory ve slupce

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozpálíme na 220°C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté potřeme rozpuštěným máslem. Zapékací formu vytřeme solí, brambory do ní naskládáme. Pečeme cca 60 - 75 min do měkka.
  • 2
    Mezitím opláchneme pažitku, osušíme a na jemno nasekáme. Vmícháme do zakysané smetany, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Brambory podélně nažízneme, částečně rozlomíme, naplníme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Pečené brambory ve slupce
Pažitku jsem jela koupit k nám do hypermarketu, ale asi se na podzim už nedělá, protože na místě, kde byli květináčky s bylinkami, už nebylo nic. Takže jsem musela omáčičku připravit bez bylinek, ale příště se podívám ještě do jiného obchodu a udělám smetanku i s pažitkou, ale i tak bylo jídlo báječné, takže recept doporučuji a určitě si ho uvařte. Dávám pět hvězdiček.