Pečené bylinové brambory s kuřecími stehny
65 min.
Ingredience
- Na potření pekáčku
- Ochucené maso
- 2kusyKuřecí stehna
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPaprika pálivá mletá
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 4kusyRajčata
- 320gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2lžíceLibeček
- 2lžícePetržel listová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na čtvrtky. Očištěnou cibuli pokrájíme na silnější plátky. Lístky libečeku s petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Omyté kuřecí stehna osušíme, zbavíme kůže a maso vykostíme. Pak ho pokrájíme na menší kusy. Posypeme ho solí, červenou mletou sladkou i pálivou paprikou.
- 3Pekáček si vytřeme olejem. Poklademe do něj čtvrtky brambor, osolíme je, posypeme kmínem a bylinkami. Mezi brambory poklademe kousky kuřecího masa, vše pokapeme zakysanou smetanou a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně 40-50 minut dozlatova až zlatohněda. Omytá rajčata osušíme a rozkrájíme na čtvrtky.
- 4Upečené brambory s masem dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.