Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty
50 min.
Ingredience
- Česnekové brambory
- Ostatní suroviny
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané syrové brambory oloupeme, omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Zralá rajčata a papriky omyjeme, osušíme, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, z paprik odkrojíme spodek se stopkou a ostrým dlouhým nožem odstraníme zespodu jadřince, pak papriky pokrájíme na kolečka široké 2-3cm. Cibule a stroužky česneku očistíme. Cibule pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme do misky, přidáme k němu olej, sůl a dobře směs rozmícháme.
- 2Zapékací mísu potřeme zlehka česnekovým olejem. Na ně poklademe 1/2 plátků brambor, potřeme je olejem, na ně rozložíme plátky rajčat, cibule a kroužky paprik. Ty ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Na ně poklademe zbylé plátky brambor, potřeme je zbytkem česnekového oleje, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a brambory vložíme do trouby péct. Zeleninu pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.
- 3Horké porce česnekových brambor s rajčaty a paprikou dáme na talíře a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.