Pečené fazole v sýrové omáčce

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájený pórek a mícháme několik minut, až změkne, ale nezhnědne. Pórek vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou.
  • 2
    Vložíme drcený česnek a nakrájené houby a smažíme je za občasného míchání 5 minut. Přidáme scezené fazole, nakrájená rajčata, rajský protlak, 3 lžíce petrželky a sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut.
  • 3
    Sýrová omáčka: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Vaříme mírným varem a mícháme do
  • 4
    zhoustnutí. Potom necháme omáčku vychladnout. Vmícháme vejce a sýr
  • 5
    a osolíme a opepříme podle chuti.
  • 6
    Směs s fazolemi dáme do zapékací mísy a navrch dáme pórek. Polijeme ho omáčkou a pečeme 30 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Ozdobíme zbývající petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.