Pečené fazole v sýrové omáčce
105 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůPórek
- 1stroužekČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůFazole červené sterilované
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 4lžícePetržel - nať
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- SÝROVÁ OMÁČKA
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájený pórek a mícháme několik minut, až změkne, ale nezhnědne. Pórek vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou.
- 2Vložíme drcený česnek a nakrájené houby a smažíme je za občasného míchání 5 minut. Přidáme scezené fazole, nakrájená rajčata, rajský protlak, 3 lžíce petrželky a sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut.
- 3Sýrová omáčka: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Vaříme mírným varem a mícháme do
- 4zhoustnutí. Potom necháme omáčku vychladnout. Vmícháme vejce a sýr
- 5a osolíme a opepříme podle chuti.
- 6Směs s fazolemi dáme do zapékací mísy a navrch dáme pórek. Polijeme ho omáčkou a pečeme 30 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Ozdobíme zbývající petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.