Pečené filety z mořského okouníka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři filety z mořského okouníka omyjeme a osušíme. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme plnotučnou hořčicí, osolíme a posypeme drceným kmínem a pepřem 4 barev. Snítky rozmarýnu, tymiánu a petrželky omyjeme a vodu setřepeme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Připravíme 4 archy alobalu. Pod každou porci alobal potřeme chilli olejem, na omaštěnou část položíme plátek ryby, obložíme snítkami bylinek (od každé bylinky 1 kus malé snítky), plátky rajčat, cibule a česneku. Úplně navrch ryby položíme 3 - 4 plátky slaniny. Alobal s rybou zabalíme tak, že konce 2 - 3 x zahneme - "zafilcujeme", aby nemohla uniknout šťáva.
  • 3
    Zabalené filety poskládáme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
  • 4
    Pečeme při 200°C přibližně 20 minut.
  • 5
    Upečené porce podáváme na alobalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.