Pečené filety z mořského okouníka
40 min.
Ingredience
- 600gramůOkouník mořský
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyKmín drcený
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 1,5lžíceTymián čerstvý
- 1,5lžícePetržel - nať
- 4kusyRajčata
- 4kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej chilli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Čtyři filety z mořského okouníka omyjeme a osušíme. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme plnotučnou hořčicí, osolíme a posypeme drceným kmínem a pepřem 4 barev. Snítky rozmarýnu, tymiánu a petrželky omyjeme a vodu setřepeme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
- 2Připravíme 4 archy alobalu. Pod každou porci alobal potřeme chilli olejem, na omaštěnou část položíme plátek ryby, obložíme snítkami bylinek (od každé bylinky 1 kus malé snítky), plátky rajčat, cibule a česneku. Úplně navrch ryby položíme 3 - 4 plátky slaniny. Alobal s rybou zabalíme tak, že konce 2 - 3 x zahneme - "zafilcujeme", aby nemohla uniknout šťáva.
- 3Zabalené filety poskládáme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
- 4Pečeme při 200°C přibližně 20 minut.
- 5Upečené porce podáváme na alobalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.