Pečené houbové hlavičky
40 min.
Ingredience
- 20kusůHouby čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.
- 2Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.
- 3Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.
- 4Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.