Pečené houbové hlavičky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.
  • 2
    Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.
  • 3
    Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.
  • 4
    Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.