Pečené houby s bylinkami
25 min.
Ingredience
- 4kusyBobkový list
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 40gramůProsciutto sušené
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50mililitrůDolin - Vermouth
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 400gramůHouby čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
86 mg
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, nakrájíme na plátky, prosciutto na velmi tenké plátky. Pečící papír nastříháme na čtyři stejné čtverce, doprostřed každého položíme plátek prosciutta, plátky hub, bobkový list, snítku šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, okraje papíru několikrát přeložíme přes sebe tak, aby vznikl balíček. Před uzavřením poslední strany do balíčku nalijeme lžíci vermutu, uzavřeme poslední stranu, balíčky vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Balíčky podáváme zabalené, každý strávník si balíček rozbalí sám. Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.