Pečené hovězí s červenou řepou
160 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1decilitrOlej olivový
- 300gramůČervená řepa
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 0,5litrVíno červené
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 200gramůRajčata
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůHovězí maso zadní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme, asi 40 minut, podle velikosti řepy. Měkkou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 2 cm.
- 2Maso nakrájíme na malé kostky, které na pánvi na rozpáleném oleji zprudka za stálého míchání opečeme, zalijeme vínem smíchaným s pepřem a podusíme asi 15 minut.
- 3Z pánve maso přeložíme do pekáče, posypeme nakrájenými rajčaty, poklademe oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a nakonec naskládáme připravená kolečka červené řepy. Do vývaru dáme prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, promícháme a zalijeme suroviny na pekáči. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a maso pečeme přibližně 120 minut.
- 4Hotový pokrm vyndáme z trouby a porcujeme ještě teplý na mělký talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.