Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 200gramůMaliny
- 3lžíceMed včelí
- 4lžíceVodka
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 4lžíceHrášek
- 600gramůJehněčí žebírka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Mezitím maso potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem, ochutíme solí a pepřem.
- 3Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Dáme na plech a pečeme asi 25minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme 5min odpočívat.
- 4Maliny rozmixujeme, zahřejeme v kastrůlku a přilijeme vodku.
- 5Hráškové lusky spaříme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme. Takto zůstane hrášek zelený.
- 6Hotové maso rozdělíme na talíře, podáváme s trochou malinové omáčky a dozdobené hráškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.