Pečené jehněčí s fazolkami

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
54 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
  • 2
    Zbylý rozmarýn promícháme s nasekaným česnekem, rozpůlenými rajčátkami a okapanými fazolkami.
  • 3
    Pekáč vyjmeme z trouby a připravenou směs rozložíme okolo masa. Rajčatový protlak smícháme s vínem a přelijeme přes maso. Pekáč volně přikryjeme alobalem a pokrm pečeme ještě 30-40 minut.
  • 4
    Po upečení necháme maso 10-15 minut odpočinout pod alobalem. Naporcujeme a upravíme na talíře spolu s fazolkovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Uvařili jsme si to v sobotu k večeři - moc dobré jídlo! Doporučuji!