Pečené jehněčí s fazolkami
115 min.
Ingredience
- 1350gramůJehněčí kýta
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůRajčata
- 410gramůFazole bílé sterilované
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 150mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
54 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
- 2Zbylý rozmarýn promícháme s nasekaným česnekem, rozpůlenými rajčátkami a okapanými fazolkami.
- 3Pekáč vyjmeme z trouby a připravenou směs rozložíme okolo masa. Rajčatový protlak smícháme s vínem a přelijeme přes maso. Pekáč volně přikryjeme alobalem a pokrm pečeme ještě 30-40 minut.
- 4Po upečení necháme maso 10-15 minut odpočinout pod alobalem. Naporcujeme a upravíme na talíře spolu s fazolkovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Uvařili jsme si to v sobotu k večeři - moc dobré jídlo! Doporučuji!