Pečené kachní porce s cibulí, jablky a bramborami

120 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1384 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
118 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme, naporcujeme, opláchneme a osušíme. Porce osolíme třemi špetkami soli, okmínujeme a opepříme. Porce vložíme do žáruvzdorné mísy, podlijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme zhruba půl hodiny. Poté sejmeme poklici a kachní porce pečeme. Během pečení porce obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.
  • 2
    Když jsou porce poloměkké, vyjmeme je na mísu a držíme na teple. Do šťávy navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaná na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a oloupané syrové brambory nakrájené na půl centimetrové plátky. Směs zaprášíme tymiánem, posypeme jemně posekaným česnekem, osolíme špetkou soli, podlijeme vodou jen tolik, aby byla jablka jen z poloviny ponořená, a směs pod poklicí v troubě asi deset minut dusíme. Poté na směs vrátíme porce kachny a bez poklice upečeme dozlatova. Dbáme, aby se cibule nepřichytila, proto porce mírně podlíváme vodou.
  • 3
    Porce kachny servírujeme s částí jablečné směsi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.