Pečené kořeněné kotlety s křížalami

95 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso opláchneme a osušíme. V misce do vína vmícháme sůl, pepř, bobkový list, tymián a šalvěj. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na hranolky. Sušené meruňky a švestky rozkrájíme na silnější nudličky.
  • 2
    Do vinné marinády vložíme maso, přes noc necháme pod fólií v chladničce. Do masa vyřízneme otvor, který vyplníme mandlemi, meruňkami a švestkami. Uzavřeme jehlou, maso vložíme do pekáče. Přidáme máslo a zeleninu, přelijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
  • 3
    Maso podáváme přelité přecezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.