Pečené kořeněné kotlety s křížalami
95 min.
Ingredience
- 80gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 600gramůVepřové kotlety
- Na marinádu
- Na náplň
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso opláchneme a osušíme. V misce do vína vmícháme sůl, pepř, bobkový list, tymián a šalvěj. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na hranolky. Sušené meruňky a švestky rozkrájíme na silnější nudličky.
- 2Do vinné marinády vložíme maso, přes noc necháme pod fólií v chladničce. Do masa vyřízneme otvor, který vyplníme mandlemi, meruňkami a švestkami. Uzavřeme jehlou, maso vložíme do pekáče. Přidáme máslo a zeleninu, přelijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- 3Maso podáváme přelité přecezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.