Pečené křepelka v octové omáčce
50 min.
Ingredience
- 750gramůKřepelka
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
486 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme, opepříme. Do břicha jim vložíme tymián, petržel a sepneme je párátkem.
- 2V pekáči rozehřejeme olej, křepelky na něm po všech stranách opečeme.
- 3Přilijeme do pekáče vývar a balzamikový ocet, poté pekáč přikryjeme poklicí, pečeme 15 minut při střední teplotě. Během pečení křepelky přeléváme šťávou, následně je vyjmeme. Ještě před podáváním do omáčky zašleháme zbytek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.