Pečené křepelky s pancettou
50 min.
Ingredience
- 800gramůKřepelka
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůPomerančová kůra
- 20gramůCitronová kůra
- 40gramůCitrony
- 40gramůPomeranče
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 15gramůTymián čerstvý
- 100gramůPancetta
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané křepelky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájíme na tenké proužky, oloupaný citron a pomeranč na kolečka, šalvěj posekáme najemno. Do břišní dutiny každé křepelky vložíme proužky pomerančové a citronové kůry, lístky tymiánu, celý česnek, plátek pancetty, dutinu uzavřeme, zpevníme párátkem, vložíme do pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Po deseti minutách podlijeme troškou vody a obložíme plátky citronu a pomeranče. Posypeme šalvějí a dopečeme.
- 2Upečené křepelky rozpůlíme, upravíme na talíře a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.