Pečené kuře s anglickou slaninou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
355 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře důkladně očistíme, nakrájíme na porce, pod tekoucí vodou umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme pepřem, mletou paprikou a zatím necháme stranou. Slaninu pokrájíme na menší kousky, dáme ji do pánve, přidáme 2 lžíce oleje a opečeme do zlatova. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, rozkrájíme na kostky, přidáme ke slanině, připravené nakrájené kuřecí porce naskládáme do pánve na slaninu a zprudka maso opečeme.
  • 2
    Maso spolu s cibulí, česnekem a slaninou přeložíme do pekáče, kam přidáme i oškrabanou, na kolečka krájenou petržel, na malé kousky pokrájený celer, na plátky řezanou anglickou slaninu. Přisolíme, opepříme, zalijeme vodou, pekáč přiklopíme nebo zabalíme do alobalu, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání maso pečeme přibližně 60 minut. Před dopečením stáhneme alobal, na každou porci položíme plátek másla a pekáč vrátíme do trouby na 10 minut, aby se kůže vypekla do křupava a získala zlatovou barvu.
  • 3
    Upečené a měkké maso vytáhneme z trouby, necháme ještě 10 minut dojít pod alobalem, potom ho vyjmeme z pekáče a hotový pokrm rozporcujeme na talíře. Podáváme spolu s pečenou slaninou a zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.