Pečené kuřecí maso se šalotkami a houbami
85 min.

Ingredience
- 120gramůOlej sezamový
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 900gramůKuřecí prsa
- 500gramůHouby čerstvé
- 30kusůŠalotka
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 15gramůMed včelí
- 150gramůJogurt bílý
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 15gramůPetržel - nať
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 25gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1643 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
37 g
Sacharidy
240 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku ochutím solí a pepřem a obalíme v ní kuřecí maso. Maso opékáme 4 minuty na oleji na velké pánvi s vysokým okrajem dozlatova. Přeneseme do kastrolu, který se může dávat do trouby a udržujeme teplé.
- 2Ve šťávě, která zůstala na pánvi, pomalu opékáme nakrájené houby a šalotky. Podlijeme kuřecím vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, čerstvým zázvorem a medem, osolíme a opepříme.
- 3Směsí přelijeme kuřecí maso, kastrol přikryjeme pokličkou a pečeme 1 hodinu v troubě předehřáté na 150 °C. Maso musí být velmi křehké. Přidáme jogurt a pečeme 10 minut. Pokrm podáváme horký a ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.