Pečené ledvinky s omáčkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové ledvinky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 1decilitrVíno bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
112 mg
Cukr
258 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky odblaníme, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném másle je opečeme po obou stranách (asi 15 minut). Osolíme, přendáme na nahřátou mísu a nakrájíme na tenké plátky. Přiklopíme pokličkou a postavíme na kastrol s horkou vodou.
- 2Do kastrolu, ve kterém jsme ledvinky opékali, nalijeme víno, přidáme hořčici, kousek másla, nasekanou petrželku, pepř a citronovou šťávu. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.
- 3Omáčku nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.